Álvarez koos niet voor veilige weg PSV: “Direct duidelijk dat ik naar Ajax wilde”

PSV heeft heel wat Mexicanen versleten: Carlos Salcido, Héctor Moreno, Andres Guardado, Hirving Lozano en Erick Gutiérrez kwamen/komen allemaal uit voor de Eindhovense provincieclub. Edson Álvarez was bij de fabrieksclub ook in beeld, maar de international koos voor Ajax Amsterdam.

“Bij PSV staan de deuren voor Mexicaanse spelers altijd open, dat zou voor mij dus ook de makkelijkste en veiligste keuze zijn”, zegt Álvarez in gesprek met Voetbal International. “Maar voor mij was het eigenlijk direct duidelijk dat ik naar Ajax wilde.”

Volgens de Ajacied ligt de snelheid in de Eredivisie hoger dan de Mexicaanse competitie. “Daar heb je meer tijd, in de Eredivisie gaat het echt sneller. Verder is het spel hier fysieker, de spelers zijn meestal groter en daardoor sterker dan bij ons. Maar we hebben heel veel talent in Mexico. Latino’s zijn vaak heel streetwise, voetbalintelligent en kunnen daarom heel snel reageren en anticiperen. Dat maakt de overstap naar Europa weer wat gemakkelijker.”

“Dat ik de eerste Mexicaanse speler bij Ajax ben, maakt de uitdaging nóg groter”, zo gaat de bijna 22-jarige verdediger/middenvelder verder. “Want ik wil met mijn transfer ook aan Ajax laten zien dat zij net als PSV rustig kunnen vertrouwen op Mexicaanse voetballers. Voor mijn landgenoten wil ik de deur bij Ajax openzetten.”

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
Voetbal International

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.