Álvarez: “Maar nu wilde ik ook graag bij Ajax blijven”

Edson Álvarez stond lange tijd in de belangstelling van Stade Rennes. Ajax en de 23-jarige Mexicaan gaven echter geen kick en blijven zeker nog dit seizoen aan elkaar verbonden. De verdedigende middenvelder dacht daar begin dit kalenderjaar nog anders over.

Ajax-directeur Marc Overmars wees een bod van twintig miljoen euro af van de Franse club en ook trainer Erik ten Hag wilde de international behouden. “De wetenschap dat hij me wil behouden, is belangrijk voor me. Ik beloof op dezelfde voet door te gaan”, zegt Álvarez in gesprek met Ajax.nl.

In de winterstop stond Álvarez nog open voor een vertrek. “Op dat moment onderzocht ik de optie om naar Valencia te vertrekken, want ik wilde spelen. Zij gaven me de kans om te spelen. Zoals we weten wilde Ajax toen niet meewerken. Nu willen ze ook niet dat ik naar Frankrijk vertrek. Maar nu wilde ik ook graag hier blijven.”

Bij Ajax vervult ‘El Machin’ de rol van ‘stofzuiger’. Álvarez weet dat hij andere kwaliteiten toevoegt aan het elftal dan de meeste van zijn ploeggenoten. “Bij Ajax heb je verschillende type voetballers nodig, maar zeker ook spelers op wie je altijd kunt rekenen. Ik ken mijn taak. Ik ben blij met wat ik breng in het team.”

Forum: Ajax: Seizoen 2021/22 (Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.