Álvarez wil revanche: “Ik weet dat ik veel meer kan laten zien”

Edson Álvarez heeft de handdoek nog niet in de ring gegooid bij Ajax. De Mexicaan begon het seizoen als basisspeler, maar daarna was hij veelal wisselspeler. De 22-jarige Ajacied speelde eerst op het middenveld, maar dat was geen succes.

“Dat waren beslissingen van de technische staf. Ik gaf elke dag het beste van mezelf, maar ik schoot te kort en natuurlijk miste ik de aanwezigheid van mijn gezin”, zegt de international in gesprek met Ajax TV. “Het was een jaar met veel mooie dingen, maar ook met minder goede dingen. Zowel op sportief gebied als buiten het veld”, aldus Álvarez. “Ik heb goede wedstrijden gespeeld, twee belangrijke goals gemaakt, maar het probleem met mijn familie heeft veel invloed gehad. Ik kon niet bij mijn vriendin en pasgeboren dochtertje zijn. Dat is heel moeilijk als je uit een ander land komt. Maar nu ben ik weer heel gelukkig en heb ik veel nieuwe energie.”

Álvarez kijkt daarom met frisse moed uit naar het nieuwe seizoen. “Ik wil dat alles achter me laten. Ik wil een nieuwe start. Ik weet dat ik veel meer kan laten zien. Ik wil de mensen geven wat ze van mij verwachten, dat is mijn doel. Ik ben nu heel blij en ik ben ervan overtuigd dat het een heel goed seizoen voor me kan worden”, aldus de voormalige speler van Club América. “Het eerste jaar is altijd lastig voor nieuwe spelers. Het is een jaar van aanpassen. Komend seizoen is er geen excuus, dan moet alles goed gaan. Ik wil alles spelen. Ik wil ontzettend graag winnen en hoop dat op het veld te laten zien.”

Forum: Ajax: Seizoen 2020/21 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.