Alvarez wil slagen: “Op de positie waarvoor ik ben gehaald: centraal achterin”

Édson Álvarez zit momenteel niet goed in zijn vel bij Ajax. De Mexicaan heeft geen basisplaats. Ook zit de 22-jarige Ajacied zonder zijn vrouw en dochtertje in Nederland. De international zet echter nog alles op alles om door te breken bij Ajax. “Ik wil slagen, op de positie waarvoor ik ben gehaald: centraal achterin.”

“En ik weet dat ik dat kan. Voor mijn gevoel kan ik iets aan het elftal toevoegen. Ik denk ook dat ik met mijn ervaring een rol kan spelen in de titelrace en Europese wedstrijden tegen Getafe”, zegt Álvarez in gesprek met De Telegraaf. Er waren al mogelijkheden om Amsterdam tijdelijk achter zich te laten. “Er waren twee grote Europese clubs die me wilden huren”, aldus Álvarez. “Maar een verhuur was voor Ajax onbespreekbaar en voor mij ook, omdat ik hier nog niet klaar ben.”

Door de Nederlandse regelgeving mogen de vriendin en dochter van Álvarez het land (nog) niet in. “De mensen hier weten niet hoe moeilijk het voor een jonge jongen is om zó ver van huis zonder familie te moeten zijn. Latino’s hebben over het algemeen een warme familieband en mijn familie is mijn alles”, legt Álvarez uit. “Als je niet speelt, is het juist fijn om thuis te komen en afleiding te vinden bij je gezinnetje. Nu maak ik de deur open van een donker en koud huis. De teleurstelling over mijn reserverol kan ik moeilijk verwerken als ik bij thuiskomst elke dag weer met de afwezigheid van Sofia en Valentina word geconfronteerd”, aldus de verdediger.

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.