Amin Younes: ‘Ajax is een gezellige club’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 07 april 2016 17:59 – Bron: Panna Magazine

1457346153

Amin Younes is erg blij dat hij afgelopen zomer naar Ajax is gekomen. De behendige buitenspeler heeft intussen een basisplek veroverd en heeft het naar zijn zin in Amsterdam. “Ajax is echt een gezellige club, dat kennen wij niet in Duitsland. Daar doet iedereen vaak zo serieus”, stelt hij in gesprek met Panna Magazine. Younes is de laatste weken in vorm en belangrijk met doelpunten en assists. “Het gaat inderdaad lekker.”

“Ajax heeft mij die kans gegeven en daar ben ik de club heel dankbaar voor. Ik weet dat ik hier beter kan worden. Nog beter? Ja, ik weet dat ik nog beter kan spelen en dat weet de trainer ook.” Younes is behendig en klein. Zijn lengte vindt hij geen nadeel. “Voetbal wordt voor een flink deel over de grond gespeeld, dus dan kan het een voordeel zijn als je snel alle kanten op kan lopen. Dat kunnen kleine voetballers makkelijker dan grote.”

De Duitser heeft zijn roots liggen in het straatvoetbal, iets dat hij nu weinig meer ziet. “Het lijkt wel alsof er tegenwoordig veel minder op straat wordt gevoetbald dan toen ik tien jaar was. Bij mijn huis in IJburg is ook een pleintje, maar ik zie er zelden kinderen voetballen. Op straat leer je toch dribbelen en passeren? Doorzetten omdat je moet knokken om iedere bal? Dáár leer je van! Je wordt niet beter als je de hele dag achter de PlayStation zit.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.