Amin Younes: ‘Ik kon eindelijk weer voetballen’

1462787392

Amin Younes is bezig aan zijn tweede seizoen bij Ajax. De Duitser maakte zowel Frank de Boer als nu Peter Bosz mee als trainer. Met name over De Boer spreekt Younes zich lovend uit in gesprek met het Duitse SPOX. “Frank de Boer was als trainer het beste wat mij kon overkomen”, aldus de kleine buitenspeler over de voorganger van Bosz. “Ik kon eindelijk weer voetballen. Ik heb vanaf het begin af aan gemerkt dat ik gas moest geven, maar dat ik dan wel zou spelen. Sinds het eerste gesprek heb ik eerlijkheid gevoeld.”

Ook over Bosz is de 23-jarige Duitser te spreken. “Peter Bosz spreekt duidelijk meer dan Frank de Boer. Ik heb van hem veel tactische dingen geleerd waarvan ik weet dat het mij zal verbeteren”, merkt hij het verschil op tussen beide trainer. Younes speelt nu bijna wekelijks twee wedstrijden in de week. Ook wordt hij minder vaak gewisseld dan in het verleden. “Maar ik heb ook moeten leren om voor een langere periode elke wedstrijd te spelen. Dat was ik bij Borussia Mönchengladbach niet gewend.”

Younes spreekt zich ook positief uit over Marc Overmars die hem naar Ajax haalde. “Directieleden van Ajax laten zich als verantwoordelijken veel zien. Overmars bekijkt trainingen en praat veel met spelers. Hij heeft dus ook persoonlijk invloed op mij. Hij is erg bescheiden, daar kan ik mezelf wel mee identificeren. Ik probeer altijd met beide benen op de grond te blijven staan.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.