Amin Younes

Amin Younes: ‘Ik wil de Duitse Sjaak Swart worden’

Thuis in de Amsterdam ArenA speelde hij tegen Schalke 04 misschien wel zijn beste wedstrijd van het seizoen. Amin Younes draaide zijn directe tegenstander Thilo Kehrer helemaal dol en was zowel buitenom als binnendoor bijna niet te stoppen. De kleine Duitser heeft dit seizoen de nodige kritiek moeten verwerken, maar lijkt de laatste weken zijn vorm gevonden te hebben. Hij geniet er van en wil het liefste langer blijven in Amsterdam. “De Duitse Sjaak Swart, de Duitse Mister Ajax worden, moet mijn doel zijn”.

Younes heeft al vaker laten weten dat het voetbal in de eredivisie hem goed ligt en dat hij daarom niet zomaar wil vertrekken uit Amsterdam. De rappe linksbuiten staat dit seizoen al op 98 geslaagde dribbels. Een knappe prestatie, want het lukte sinds het seizoen 2010/11 maar twee spelers om de grens van honderd te overschrijden (Oussama Assaidi kwam tot 117 stuks en Memphis Depay tot 101). Het Nederlands voetbal ligt Younes wel en hij heeft dan ook nog niet de ambitie om te vertrekken. “Het is niet slim om ergens naartoe te gaan waar ze de lange bal hanteren en vechtvoetbal spelen. De Duitse Sjaak Swart, de Duitse Mister Ajax worden, moet mijn doel zijn.”

Het contract van de 23-jarige Younes loopt nog door tot 2018, maar als het aan de buitenspeler zelf ligt blijft hij nog jaren in de hoofdstad spelen. Het verlengen van het contract kan eenvoudig geregeld worden. De Amsterdammers kunnen namelijk de eenzijdige optie om het contract met een jaar te verlengen gebruiken om de Duitser langer te binden. Younes zelf ziet dit in ieder geval wel zitten, maar weet ook dat de keuze niet alleen bij hem ligt. “Ik wil graag over een nieuwe verbintenis praten, want ik weet dat ik hier nog een veel betere speler kan worden. De keuze om de optie te lichten, is aan Marc Overmars en de trainen,” Aldus Younes tegenover de Telegraaf.

Bron:
Ajax TV

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Thomas Aalderink

Thomas Aalderink