Amin Younes: ‘Sinds dat moment weet ik wat het is om een ultiem geluksmoment te beleven’

Geschreven door Thomas Aalderink – Uitgave: 21 oktober 2016 12:08 – Bron: Ajax.nl

1462787392

Na een wat stroeve seizoensstart begint Amin Younes steeds beter in vorm te raken. Afgelopen weekend was hij al belangrijk met een assist tegen ADO Den Haag en gisteravond vond de kleine Duitser zelf het net tegen Celta de Vigo. Dat zijn treffer uiteindelijk niet genoeg bleek te zijn voor de drie punten is volgens de linksbuiten geen ramp. “Standard Luik en Panathinaikos hebben ook gelijkgespeeld, dus alles staat er nog precies hetzelfde voor. We gaan nog steeds aan kop in onze poule.”

Met zeven punten uit drie wedstrijden liggen de Amsterdammers op koers voor overwintering in de Europa League. Younes had liever gezien dat zijn ploeg op negen punten was gekomen, maar kan uiteindelijk toch tevreden zijn met de huidige stand van zaken. “Normaal gesproken moet je natuurlijk winnen als je twee keer op voorsprong komt. Na de 0-1 en de 1-2 hadden we de overwinning eigenlijk over de streep moeten trekken. Toch ben ik niet ontevreden met 2-2. De uitslag is ‘oké’, want Celta speelde ook goed. En zo’n uitwedstrijd in Spanje is natuurlijk niet makkelijk. Al met al kan ik dus wel leven met de uitslag. Bovendien hebben we nu een thuiswedstrijd in de UEFA Europa League voor de boeg. Dat is gunstig.”

In gesprek met Ajax kijkt Younes niet alleen terug op de Europa League wedstrijd van gisteravond, maar ook vooruit naar komende zondag. Om 14:30 is de Kuip het decor voor de eerste klassieker van het seizoen. Voor de fans is dit de belangrijkste wedstrijd van het seizoen en Younes weet als geen ander hoe heerlijk het is om te scoren tegen de aartsrivaal. “Na mijn goal tegen Feyenoord kreeg ik het gevoel dat ik vanaf dat moment écht Ajacied was. De Ajax-fans waren zo ontzettend blij met mijn doelpunt. Het maakte heel wat los. Ik voel me inmiddels echt lid van de Ajax-familie. En die goal tegen Feyenoord heeft daar vorig seizoen absoluut bij geholpen. Sinds dat moment weet ik wat het is om als Ajacied een ultiem geluksmoment te beleven.”

Beide clubs zullen er op gebrand zijn om aankomende zondag een goed resultaat te behalen, want niet alleen de eer van de clubs staat op het spel. Ook de ranglijst speelt deze editie een belangrijke rol. De Rotterdammers hebben dit seizoen nog geen punt laten liggen en hebben inmiddels een voorsprong van vijf punten op de hoofdstedelingen. Een direct duel tussen de nummer één en twee van de eredivisie lijkt dus de uitgelezen kans voor Ajax om zich terug te vechten in de titelstrijd. “We krijgen nu de kans om de achterstand op Feyenoord te verkleinen. Het zou daarom fantastisch zijn als we zondag drie punten meenemen naar Amsterdam,” aldus een gemotiveerde Younes.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Foto van Thomas Aalderink

Thomas Aalderink