Amin Younes: ‘Trots dat ik bij de Ajax-familie hoor’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 11 oktober 2016 12:33 – Bron: Ajax TV

1462787392

Amin Younes is aan zijn tweede seizoen voor Ajax bezig. Na zijn liesblessure aan het begin van het seizoen, heeft hij het vertrouwen gekregen van Peter Bosz en zijn staf. De Duitser is niet weg te denken uit de basis en is nog altijd trots voor Ajax te spelen. “Ik geniet van elke dag hier. De fans van Ajax verwachten veel, omdat ze geweldige tijden hebben gekend en grote spelers hebben gehad. Iedereen moet dat weten en het shirt met trots dragen. Ik ben trots dat ik bij de Ajax-familie hoor.”

Ondanks zijn vele basisplaatsen scoorde Duitser nog niet en gaf één assist. “Iedereen kijkt nu naar de cijfers, dat is ook belangrijk. Mijn vader zei al dat het tweede seizoen altijd veel lastiger is dan het eerste seizoen. En dat klopt ook, vanwege de verwachtingen. Je kan zeggen dat het druk is, maar het is voor mij een positieve druk. Ik heb het gevoel dat de technische staf in mij gelooft en uiteindelijk zal ik wel weer gaan scoren en belangrijk zijn voor het team.”

Na een matige seizoensstart, heeft het elftal de boel wel op de rit, al wil Younes dat niet teveel benadrukken. “We hebben acht duels op rij gewonnen, maar het is nog niet perfect. Het is belangrijk dat we op deze manier doorgaan en niet denken dat we er na acht overwinningen al zijn. Dat mag niet gebeuren”, aldus de buitenspeler in gesprek met Ajax TV. “Als je bij Ajax speelt, ben je een goede voetballer en dat moet je elke dag laten zien. Ik denk dat we op de goede weg zijn.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.