Amin Younes: ‘We hebben iedereen nodig’

1437159431

Amin Younes was zondagmiddag tegen FC Twente de uitblinker. Met twee assists en een fraaie treffer had de Duitser een groot aandeel in de 4-0 zege, maar hij blijft bescheiden. “Weet je wie ik de belangrijkste man van de wedstrijd vond? Jasper Cillessen”, zegt hij in gesprek met Ajax Life. “Als hij dat schot van Ziyech niet corner tikt, staat het gelijk. De 1-1 was een groot deel van de wedstrijd eerder op komst dan de 2-0. Zo blijkt maar weer dat we het samen doen, we hebben iedereen nodig.”

Ajax stond lang met 1-0 voor en sloeg in de slotfase toe om het doelsaldo op te krikken en zo het gat met PSV gelijk te houden. “Gelukkig liet Twente in de slotfase steeds meer ruimtes vallen. Ik dacht alleen maar: we moeten profiteren! Mike van der Hoorn maakte een mooie goal. Hij had het me al ingefluisterd. Mike zei: als je naar binnen trekt en de bal bij de tweede paal geeft, kop ik ‘m binnen. Daarmee voldeden we aan de opdracht om zelf te winnen.”

Younes mocht tegen Twente eindelijk weer eens een hele wedstrijd uitspelen. Van de 34 officiële wedstrijden die hij dit seizoen speelde, stond hij namelijk slechts zeven keer negentig minuten binnen de lijnen. “Ik ben de trainer erg dankbaar dat hij vertrouwen in me heeft en volop speeltijd voor me reserveert. Dit is het eerste seizoen waarin ik veel wedstrijden speel, daar moet je aan wennen. Ik moest een goed ritme vinden en het belangrijkste is dat ik me daar zelf ook van bewust ben.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.