Amsterdam ArenA krijgt metamorfose

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 30 september 2015 18:28 – Bron: Amsterdam Arena

1443630436

De Amsterdam ArenA wordt de komende jaren flink onder handen genomen. In aanloop naar het EK 2020, waarbij de ArenA decor is voor een viertal wedstrijden, wordt het stadion verbouwd. Zo wordt de omloop in de tweede ring drie keer zo breed, komen er extra liften, toiletten, cateringpunten en roltrappen. Er worden duurzame maatregelen genomen, onder andere door gebruik van zonnecellen en LED verlichting.

Edwin van der Sar is verheugd met de ontwikkeling van het stadion. “De plannen van de ArenA passen bij Ajax. Het is vernieuwend en ambitieus, maar ook functioneel”, zegt de directeur technische zaken op de website van het stadion. “Je moet als club en als stadion meegaan met de tijd. Met deze aanpassingen is de ArenA, net zoals bij de opening in 1996, haar tijd weer ver vooruit. Onze eerste reactie was dan ook positief.”

Ook Henk Markerink, directeur van het stadion, is blij. “Deze verbouwing van het stadion biedt de kans om onze bezoekers de hoogst mogelijke kwaliteit en service te leveren. Op dit moment is er 2.800 m2 beschikbaar voor 28.000 bezoekers op de tweede ring en de omloop daarachter, waardoor het nauwelijks mogelijk is om er even te zitten. Ook de in- en uitstroom van bezoekers is niet optimaal. Dat gaan we de komende jaren dus fors verbeteren. De ArenA kan vanaf 2020 weer 25 jaar mee.”

De verbouwing zal beginnen in het eerste kwartaal van 2016. Daarbij zal allereerst de oostkant van het stadion verbouwd worden (fase 1), vervolgens de zuidzijde en daarna de noordkant (fase 2 en 3). Per bouwfase wordt rekening gehouden met een jaar, waarmee het stadion op tijd af is voor het EK 2020.

Lees meer op amsterdamarena.nl  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.