Amsterdam ArenA

Amsterdam ArenA wordt Johan Cruijff ArenA

De Johan Cruijff ArenA gaat er eindelijk komen! Dat is dinsdagavond bekend gemaakt. Althans, er is door alle betrokken partijen een intentieovereenkomst getekend. De Amsterdam ArenA zal normaal gesproken binnen zes maanden worden omgedoopt tot de Johan Cruijff ArenA. De reden dat het proces zo lang heeft geduurd, heeft mede te maken met het feit dat alle ‘founders’ als Philips, Bouwcombinatie Stadion Amsterdam, Grolsch Bierbrouwerij, KPN, RAI, ABN AMRO Bank, Coca Cola en de Nederlandse Staatsloterij toestemming moesten geven.

Johan Cruijff zou vandaag, 25 april 2017, 70 jaar zijn geworden. De bekendmaking komt dus op zijn verjaardag. “Met de naamswijziging willen het bestuur van de Amsterdam ArenA (Stadion Amsterdam), de directie van AFC Ajax NV en de burgemeester en wethouders Sport en Deelneming van de gemeente Amsterdam de beste voetballer die Amsterdam en Nederland heeft gekend een waardig eerbetoon geven”, zo valt te lezen in een persbericht. “We zijn ervan overtuigd dat de nagedachtenis van Johan Cruijff op deze manier recht wordt gedaan, en spreken de hoop uit dat de Johan Cruijff Arena een inspiratiebron wordt voor voetballers van over de hele wereld.”

Bron:
Ajax.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.