Analyse: Roda JC uitgelicht

Geschreven door Julien Meijboom – Uitgave: 11 augustus 2016 19:46 – Bron: Ajaxinside

1467023793

De kop is er af, afgelopen zondag wist Ajax de eerste competitiewedstrijd winnend af te sluiten. Op Het Kasteel wonnen de Amsterdammers met 1-3 van Sparta. Zaterdag treden de Ajacieden aan in de eigen ArenA, de tegenstander in de eerste thuiswedstrijd is Roda JC.De club heeft met Yannis Anastasiou een nieuwe trainer, een oude bekende in Amsterdam.

Huidige vorm:
Vorige week speelde Roda JC gelijk tegen Heracles, in die wedstrijd maakte Roda weinig indruk, vooral in de eerste helft kon de duidelijk niet op elkaar ingespeelde ploeg geen potten breken. Het was wachten op de goal van Heracles en die viel dan ook. In de tweede helft speelde Roda al beter en wist het dan ook meer kansen te creëren onder aanvoering van gelegenheidsspits Auassar. De eindstand 1-1, werd op wilskracht voor elkaar gevoetbald door Roda. De ploeg is nog zoekende en lijkt ook niet in balans.

Selectie:
Roda JC beschikt over een fitte selectie en daardoor heeft coach Anastasiou veel keuze. Ook zijn er geen schorsingen aan de kant van de Limburgers. Met spelers als Auassar, Kum, De Winter en Van Peppen beschikt Roda over genoeg ervaring in de Eredivisie. Auassar en Da Silva zijn de creatieve spelers, die voor gevaar zouden kunnen zorgen.

Geschiedenis:
De wedstrijd Ajax – Roda JC is 83 keer eerder gespeeld, daarvan wist Ajax er 51 te winnen en Roda JC elf. Het werd 22 keer gelijk tussen de twee clubs. De afgelopen zes edities van dit affiche wist Roda maar één punt te pakken tegen de Amsterdammers. Vorig seizoen werd het maar liefst 6-0 in de ArenA.

Wedstrijd:
Beide ploegen hebben voorkeur voor een 4-3-3 systeem. Op basis van de wedstrijden van de vorige speelronde lijkt Ajax over de betere vorm te beschikken. De hoge druk die Peter Bosz graag wil spelen met zijn ploeg wordt steeds beter uitgevoerd. Resultaat daarvan is dat de tegenstander naar achter gedrukt wordt en er moeilijk uit weet te komen. Dit zal ook bij Roda het geval zijn, maar minder dan Sparta deed, de ploeg uit Kerkrade heeft met Rosheuvel op de flank een snelle speler tot hun beschikking, verder is het erg zoeken naar een winnende formule voor Anastasiou.

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.