Andersen dacht aan vertrek bij Ajax

Lucas Andersen kwam vorig jaar zomer over van Aalborg naar Ajax, maar de Deen kende geen gemakkelijk eerste seizoen. Tien minuten speelde hij mee tegen FC Groningen, de rest van het jaar kwam hij in actie voor Jong Ajax. “Ik had gehoopt op meer. Maar ik accepteer de beslissingen van de trainer. Frank de Boer heeft veel goede spelers tot zijn beschikking”, aldus de Deen tegenover Sporten.dk.

1357675847

Mede door gebrek aan speeltijd, maar ook door heimwee heeft Andersen serieus nagedacht of zijn toekomst wel in Amsterdam zou liggen. “Ik was mijn vrijheid kwijt”, vertelt hij over zijn situatie bij een gastgezin. “Daarnaast zat ik bij Ajax helemaal onderin de hiërarchie. Dat is toch anders dan ik gewend was. Sinds de winterstop is het al beter omdat ik in mijn eigen appartement ben gaan wonen en omdat mijn vriendin Thea uit Denemarken over is gekomen.”

“In Brazilië heb ik het ook met de andere Deense jongens besproken”, doelt hij op het trainingskamp dat Ajax halverwege het seizoen belegde in Zuid Amerika. “Ze zeiden dat ze het eerste jaar ook zwaar vonden, wat dat betreft waren mijn negatieve gedachten verre van uniek. Ondanks dat mijn eerste seizoen bij Ajax moeilijk is geweest, ben ik blij dat ik de keuze heb gemaakt. Afgelopen seizoen ben ik toch een betere voetballer geworden.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.