Andersen en Zivkovic niet welkom in eerste elftal

1416951339

Lucas Andersen en Richairo Zivkovic lijken niet in de plannen van Peter Bosz voor te komen. Het tweetal begint de voorbereiding met Jong Ajax, zo valt te lezen op de clubsite van de Amsterdammers. Ook voor Sheraldo Becker en Queensy Menig, die afgelopen seizoen op huurbasis voor PEC Zwolle uitkwamen, is er voorlopig geen plek in het eerste elftal. De selectie van Jong Ajax begint maandag al met de voorbereiding. Andersen sluit later aan, omdat zijn seizoen langer doorliep.

De Deen speelde het afgelopen seizoen op huurbasis voor Willem II om sterker te worden en Eredivisie ervaring op te doen. Dat is gelukt, want de Deen speelde totaal 37 wedstrijden voor de Tilburgers, scoorde daarin tien doelpunten en gaf zeven assists. Ondanks de goede statistieken lijkt Bosz op voorhand al geen beroep te gaan doen op Andersen, die in het eerste elftal grote concurrentie heeft op het middenveld. Zo moet hij Riechedly Bazoer, Davy Klaassen, Nemanja Gudelj, Daley Sinkgraven en Donny van de Beek voor zich dulden. Bovendien staat ook Thulani Serero nog onder contract, maar de Zuid-Afrikaan mag vertrekken. Andersen heeft nog een contract tot medio 2018.

Ook de toekomst van Zivkovic lijkt niet bij Ajax te liggen. Naast het feit dat hij opnieuw bij Jong Ajax moet beginnen, hebben de Amsterdammers met Mateo Cassierra een nieuwe talentvolle spits aangetrokken. Bovendien wil Ajax zich nog versterken met een ervaren spits, waar Klaas Jan Huntelaar bovenaan het verlanglijstje staat. Zivkovic werd het afgelopen seizoen eveneens verhuurd aan Willem II, maar keerde in januari terug bij Jong Ajax omdat hij niet op zijn favoriete positie mocht spelen. Alles bij elkaar kwam Zivkovic toch nog tot 31 officiële wedstrijden en tien goals.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.