Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 05 februari 2016 12:10 – Bron: NOS Sport

Lucas Andersen is publiekslieveling bij Willem II, en ook trainer Jurgen Streppel is lovend over de ontwikkeling van de Deen. Andersen is blij met zijn keuze. “Natuurlijk heb ik wel twijfels gehad. Maar ik heb vrij snel laten zien dat dit een goede keuze was door vanaf de eerste dag beslissend te zijn. Ik heb weer zelfvertrouwen en voel me gelukkig”, aldus de spelmaker van de Tilburgers in gesprek met de NOS.

Andersen wil enerzijds slagen bij de club waar hij onder contract staat, maar of hij daadwerkelijk weer voor Ajax gaat spelen na dit seizoen is onduidelijk. Hij hoort weinig tot niks uit Amsterdam. “Dat mis ik wel. Waarschijnlijk ga ik straks ook weer terug naar Ajax, dus het zou wel leuk zijn om af en toe contact te hebben met hen. Ik heb dat misschien wel wat meer nodig dan anderen”, meent de jeugdinternational.

De Deen heeft het vertrouwen nodig van Frank de Boer als hij terugkeert in Amsterdam, anders zou hij zomaar eens verder kunnen gaan kijken. “Iedereen heeft zijn eigen weg. Willem II is voor mij een tussenstap. En als je het hier goed doet, kun je bijna overal naartoe. Als zij graag met mij door willen en het gevoel is goed, dan ga ik terug. Maar van mij hoeft het niet per se. Als ik terug moet, ga ik strijden voor een basisplek.”