Andersen: ‘Ik had geen vrienden, maar concurrenten’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 07 september 2016 14:49 – Bron: Ekstra Bladet

Lucas Andersen heeft het in zijn periode bij Ajax niet makkelijk gehad. De talentvolle middenvelder, die deze zomer Ajax verruilde voor Grasshopers, vond vooral harde concurrentiestrijd lastig. “De spelers waren geen vrienden, maar concurrenten. Er is geen ruimte voor vriendelijkheid”, stelt hij in gesprek met het Deense Ekstra Bladet. “Het moeilijkste van als jonge jongen naar het buitenland gaan, is dat je er plotseling alleen voor staat.”

Andersen, die 53 officiële duels speelde voor Ajax, had behoefte aan een andere omgeving. “Het is er niet zo gezellig als bij Deense clubs, waar je iedereen kent en je alles samen doet. Het is moeilijk om uit te leggen hoe zwaar het is. Mensen denken: hoe moeilijk kan het nou zijn. Maar het is echt heel zwaar als je niet speelt en de trainingen niet lopen zoals je wilt.”

Zijn sociale leven buiten het voetbal was erg beperkt. In de periodes dat hij niet speelde, had de nu 22-jarige aanvallende middenvelder het zwaar. “Ik had op die momenten behoefte aan een vriend waarmee ik af kon spreken om zo alles even te vergeten.” Echte vrienden had hij echter niet. “Je bent alleen, dus ik deed niks anders dan televisie kijken en spelen op de Playstation.” Inmiddels speelde hij voor Grasshopers elf duels, scoorde tweemaal en gaf drie assists.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.