Andersen laat teleurstelling achter in Amsterdam

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 28 augustus 2015 15:15 – Bron: AD Sportwereld

Lucas Andersen speelt komend seizoen niet in een volle Amsterdam ArenA, maar in de luwte bij Willem II. Een verhuurperiode in Tilburg moet zijn ontwikkeling een boost geven. Toch baalde de Deen dat hij dit jaar gepasseerd werd door Frank de Boer. “Toen ik wist dat mijn toekomst voor dit seizoen niet bij Ajax lag, had ik het even zwaar”, aldus de Deen in het Algemeen Dagblad. “Ik merkte het direct na de vakantie. Ik stond niet heel vaak in de basis in de trainingen. Er was nog niks gezegd, maar ik voelde dat er iets nieuws nodig was.”

Willem II meldde zich zo’n twee weken geleden. “Ik wist niet veel van de club. Daarna ben ik gaan kijken: wie is de trainer? Welke spelers hebben ze? Hoe is het in Tilburg? Het zag er goed uit. Daarom heb ik na een gesprek met de trainer voor Willem II gekozen. Als ik het goed doe, kan ik hier veel spelen, zei hij. Ik heb nu een seizoen nodig waarin ik 30 eredivisieduels speel. Het is altijd moeilijk als je aan een andere club moet worden verhuurd. Maar ik heb mijn teleurstelling over Ajax in Amsterdam gelaten. Ik wil hier graag spelen en zo snel mogelijk laten zien dat ik goed genoeg ben voor dit niveau.”

Andersen weet dat de druk bij Willem II minder hoog is. “Omdat ik van Ajax kom zijn de verwachtingen misschien hoog, maar qua club is het minder. De druk vanuit de pers staat er hier bijvoorbeeld niet vol op.” Hij noemt een voorbeeld. “Niemand vindt het fijn om kritiek te krijgen. De ene dag was ik de held bij Ajax, een dag later kon ik er niets meer van. Als je dan vervolgens niet meer speelt, is het nog veel moeilijker. Dan ga je aan jezelf twijfelen. Ik ben nog steeds maar 20, heel jong eigenlijk. Ik moet er niet te veel over nadenken en vooruitkijken naar deze periode bij Willem II.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.