Andersen per direct naar Grasshoppers

1416564037

Lucas Andersen vervolgt zijn carrière bij Grasshoppers, dat bevestigt Ajax op haar officiële website. De aanvallende middenvelder had nog een contract tot medio 2018, maar kwam al direct niet meer in de plannen van Peter Bosz voor. De Deen werd veroordeeld tot Jong Ajax, waarna hij op zoek is gegaan naar een nieuwe club. Grasshoppers werd afgelopen seizoen vierde in de Zwitserse Super League en spelen in de voorronde Europa League.

Andersen kwam in de zomer van 2012 naar Ajax als een grote belofte. De Deen debuteerde later dat jaar in december tegen FC Groningen. In totaal speelde hij 53 officiële duels voor Ajax, scoorde vijf keer en gaf drie assists. Het afgelopen seizoen werd de spelmaker verhuurd aan Willem II waar hij een vaste waarde werd. Toch heeft hij de staf van Ajax niet kunnen overtuigen. Grasshoppers betaalt zo’n 1,5 miljoen euro voor Andersen. Marc Overmars bedong wel een percentage bij doorverkoop.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.