André Onana: ‘Bij ons staat ook een kerstboom hoor’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 25 december 2016 16:05 – Bron: Ajax.nl

1477581132

André Onana viert kerst in zijn geboorteland Kameroen. Hij geeft op de clubsite van Ajax een kijkje in zijn feestdagen. “Kerst in Afrika is niet heel anders dan hier in Nederland. Natuurlijk, de zon schijnt en het is er warm in december. Bij ons is het rond de 30 graden met kerst. Maar voor de rest hechten wij aan dezelfde kersttradities die je hier ook ziet. Ook bij ons in huis staat een kerstboom hoor!”

Hij viert kerst met de familie. “Ik heb vier broers en ik ben de jongste van het stel. Met kerst komen we allemaal terug naar huis. Met kerst ga ik altijd naar de kerk. Dat doe ik altijd met mijn broers en vrienden. Mijn familie gaat namelijk ’s ochtends naar de vroege dienst. Dan lig ik nog in mijn bed. Ik ga liever naar de avonddienst, haha! Ja, ik slaap veel rond de kerstdagen. Het is het enige moment in het jaar waarop ik echt helemaal kan ontspannen.”

“Ik probeer rond de kerstdagen natuurlijk wel fit te blijven. Ik beweeg veel, pak mijn rust en eet niet overdreven veel. Dat is trouwens wel moeilijk met mijn moeder in de keuken. Mijn kerstwens voor dit jaar? Vrede op aarde. Absoluut. Al helemaal in Afrika, waar ik vandaan kom, is er veel ellende en mensen die elkaar niets gunnen. Ja, ik wens vrede op aarde voor iedereen.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.