Andre Onana houdt controle op de Adidas Predator

Op de goal bij Ajax staat sinds vier jaar een keeper van het Afrikaanse continent. Een man die geschoold op de Samuel Eto’o Academy en zijn eerste voetbaljaren dus doorbracht op de school van een van de allergrootsten uit zijn land.

Evenaart hij die status al? André Onana is in ieder geval op weg om de beste keeper te worden uit de geschiedenis van Kameroen. Tussen de palen bij Ajax was hij dit jaar vooral betrouwbaar en scherp en stond hij als leider de posities te organiseren. Hij deed dat op voetbalschoenen die hem vertrouwen geven in zijn spel: Adidas Predator schoenen.

Dit model beleeft in de 19.1 uitgave een schoen die afkomstig is uit het architect pack van Adidas. Kortom: de schoen is een van de kroonjuwelen in de collectie van de Duitse fabrikant. Feit is dat de atletische keeper van de Amsterdammers daar wekelijks van profiteert. Een schoen ontworpen voor precisie, kracht en controle. Elementen die de speelstijl van de 23-jarige doelman typeren. Op die punten blonk hij dit jaar uit in de Eredivisie, de KNVB-beker en de Champions League.

Gebreid bovenwerk met een controlskin-technologie in het model leveren de keeper een uitblinkende balcontrole. Aan de voet in de zestien, in zijn doelgebied of daarbuiten: André Onana, zijn Predator voetbalschoenen de bal hebben een driehoeksverhouding die nooit stuk gaat. Tel zijn spelinzicht daarbij op en in veel gevallen kan hij doorgaan als een elfde veldspeler voor Ajax.

De pasvorm van de schoen levert een natuurlijke fit tussen de voet en het model. Een Sockfit-board, op basis van primeknit-materiaal, geeft een anatomische klik met de enkel en geeft met de voorgevormde hielkap een sterke lockdown. Oftewel: de voeten van de Afrikaan kunnen optimaal hun kracht en precisie tot uiting laten komen met de Adidas Predator 19.1. Tegelijkertijd zorgen deze details ervoor dat de voeten niet gaan schuiven tijdens acties.

Stabiliteit die hij veelvuldig toonde in seizoen 2018/2019. Onana beklom met zijn Ajax trots de hoogste trede in de landelijke Eredivisie en de KNVB-beker. Bijna wist hij zich ook te scharen in de finale van de Champions League. In vele topwedstrijden van dat toernooi toonde hij eindelijk ook zijn klasse in de echte top van Europa. Nederland wist al lang wie hij is, de beurt was dit jaar ook aan de andere fans in Europa.

De firm ground noppenconstructie van de Adidas Predator is speciaal ontworpen voor grasvelden. Dat levert veel grip en controle op. Bovendien kent zijn Predator een comfortabele inlegzool, een zool die zorgt voor een perfect schokdemping en minder druk op de noppen. Een zachte voering in de binnenkant staat voor het ultieme comfort voor de voeten.

Kortom: deze schoen is klaar voor de grootste uitdagingen in spel. Uitdagingen die Onana niet van plan is om uit de weg te gaan. Integendeel. Op Adidas Predator gaat hij volgend jaar voor een herhaling van het laatste succesjaar. Hij houdt de controle over het spel, de bal, zijn verdediging en zijn zestienmeter gebied.

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.