Andre Onana keeper

André Onana: ‘Ik kon vertrekken, maar besloot te blijven’

André Onana is voor Ajax van onschatbare waarde. Dat liet hij vorig seizoen al verrassend zien in zijn eerste jaar als eerste doelman en hoewel dit jaar misschien minder stabiel is, blijft hij belangrijk. “Mijn seizoen is niet zo goed, niet zoals vorig seizoen”, stelt de Kameroener in gesprek met de NOS. “Ik train nog steeds iedere dag, doe mijn best, maar ik kreeg dit seizoen een paar goals tegen die ik vorig jaar niet tegen kreeg.”

Onana sprak daar met meerdere mensen over, waaronder keeperstrainer Carlo l’Ami. “Hij zei me dat het tweede jaar altijd moeilijk is voor een keeper, omdat de mensen veel van je verwachten. Maar ik ben op de goede weg, hopelijk gaat het volgend jaar beter.” Ook speelt de geluksfactor een rol. “Geluk heb je nodig. Vorig jaar hadden we een heel goed team, speelden we heel goed, maar we hadden ook veel geluk. Om iets groots te bereiken, helemaal in voetbal, heb je geluk nodig.”

Er wordt hem naar zijn toekomst gevraagd, want keept Onana volgend seizoen nog wel voor Ajax? “Ik weet het niet. Ik ben gelukkig hier, maar als ik moet gaan, ga ik.  Ik wil spelen. Ik had in de winterstop de mogelijkheid bij Ajax te vertrekken, maar ik besloot te blijven omdat ik wil spelen.” Een droomclub heeft hij niet. “Natuurlijk zou het mooi zijn om ooit terug te gaan naar Barcelona, maar voetbal wordt overal gespeeld, niet alleen in Barcelona. Ook in Madrid. Of bij Chelsea.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.