Hij had gehoopt op een mooie dag, maar het werd uiteindelijk een teleurstelling. Vurnon Anita viel vandaag af bij het Nederlands Elftal. Hij kreeg in het Hilton Hotel in Amsterdam het slechte nieuws te horen van bondscoach Bert van Marwijk. Anita nam zijn verlies sportief op: “Het is wel een teleurstelling omdat je het hoogst haalbare wilt bereiken als voetballer. Maar ik kan nu lekker op vakantie”.

In de reacties op voetbalnieuwssites en ook op Twitter is met verbazing gereageerd op het bekendmaken van de selectie. Daarin is wel ruimte voor de 18-jarige Jetro Willems van PSV, maar dus niet voor Anita. Ook bij het selecteren van Wilfred Bouma heeft het Nederlandse volk zijn vraagtekens. Met het afvallen van Anita, Siem de Jong, Adam Maher en Jermain Lens is de selectie van Oranje rond.

Anita gaf voor de camera’s van de NOS aan dat hij wel kansen zag voor zichzelf. “Ik zou de linksback positie ook ingevuld kunnen hebben. Ik heb een goed gesprek gehad met de bondscoach”. In dat gesprek heeft Van Marwijk tekst en uitleg gegeven bij de redenen waarom de Ajacied de selectie moest verlaten. “Maar die redenen houd ik liever voor mezelf. Ik ben iemand die veel tegenslagen heeft gehad, maar ik ben nog jong. Het komt wel.”  

Reageren op dit bericht