Geschreven door Erwin de Boer – Uitgave: 12 januari 2010 17:31 – Bron: FCUpdate.nl

Vurnon Anita maakt dit seizoen een opvallende ontwikkeling door. Onder trainer Martin Jol is hij basisspeler geworden in het eerste elftal. “Ik voel wel dat ik erbij hoor, maar ik kom eigenlijk net kijken”, aldus Anita tegenover FCUpdate.nl.

“Net als alle spelers bij Ajax moest ik na de komst van de nieuwe trainer helemaal op nul beginnen”, vervolgt Anita. “Tijdens de eerste wedstrijden van het seizoen hoorde ik nog niet eens bij de selectie. Ik heb alles gegeven in de voorbereiding en uiteindelijk kon ik de trainer van mijn kwaliteiten overtuigen.”

Anita dankt zijn basisplaats aan Urby Emanuelson, die de laatste tijd geen linksback meer speelt. “Ik voel me lekker op de positie van linksback. Ik heb Urby nu voor me op het middenveld en die samenwerking is uitstekend. We kunnen het goed met elkaar vinden, zowel binnen als buiten het veld. Bij Jong Oranje speel ik overigens wél op het middenveld, dus het blijft schommelen tussen die twee posities. Vooralsnog heb ik geen voorkeur. Als ik maar speel.”

“Ik ben nog jong, dus dat is lekker voor mijn ontwikkeling. Ik heb zeker geen reden tot klagen over de eerste seizoenshelft. Ik voel wel dat ik erbij hoor, maar ik kom eigenlijk net kijken op het hoogste niveau. Bovendien is er veel concurrentie. We hebben een bijzonder grote selectie, met veel goede spelers en iedereen wil natuurlijk een basisplaats.”

Anita hoopt dit seizoen af te sluiten met het kampioenschap. “We staan negen punten achter op FC Twente, terwijl we ook PSV nog moeten pakken. We kunnen ons vrijwel geen misstap meer veroorloven. Als we kampioen willen worden, moeten we eigenlijk alles winnen. Met deze kwalitatief goede groep heb ik er toch vertrouwen in dat we dit jaar het kampioenschap kunnen vieren. We zijn voor niemand bang.”  

Reageren op dit bericht