Anouk Hoogendijk

Anouk Hoogendijk: ‘De cirkel is helemaal rond’

De Ajax Vrouwen zijn kampioen en dat tot grote blijdschap van Anouk Hoogendijk. “Eindelijk! De voorgaande jaren stonden we er steeds goed voor, maar gaven we het uit handen. Dit jaar is de cirkel helemaal rond, geweldig”, aldus de Ajacied die aan haar laatste seizoen bezig is in Amsterdam, want ze zet een punt achter haar carrière. Met het kampioenschap en de bekerfinale in aantocht, ziet haar afscheidstournee er mooi uit. “Over twee weken moeten we nog één keer knallen. Dan zou het al helemaal het ultieme afscheid kunnen worden”, aldus Hoogendijk tegenover de NOS.

Toch had Ajax het niet makkelijk in de kampioenswedstrijd, die lang spannend bleef. “In de tweede helft kwamen we nog een paar keer goed weg met wat kansen van ADO. Uiteindelijk hadden we natuurlijk aan een gelijkspel genoeg. Toen de tweede erin vloog, wist ik dat het niet meer stuk kon gaan.” Ajax won uiteindelijk met 2-1 en pakte voor het eerst de landstitel. “Dit is het mooiste wat er is. Er is een extra druk als je bij Ajax speelt. Niemand gunt het Ajax, iedereen wil altijd van Ajax winnen. Dan is het ook twee keer zo moeilijk om kampioen te worden. Des te mooier is het dat het nu is gelukt. We hebben het hele seizoen bovenaan gestaan, dus het is dik verdiend.”

Ook voor Daphne Koster is het haar laatste jaar van haar carrière. Voor Koster is het plaatje ook rond. Zij kwam als eerste bij Ajax binnen, samen met Hoogendijk, toen het vrouwenelftal van de Amsterdammers werd opgericht in 2011. “Ik ben hier gekomen voor het kampioenschap, dat was mijn droom. Dat je zo mag afsluiten, is top! Het moest nu gebeuren, dat weet je, en dan lukt het ook. We hebben een heel goed seizoen gedraaid als team. We waren het meest constante team, hebben weinig fouten gemaakt.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.