Anouk Hoogendijk

Anouk Hoogendijk stopt met voetballen

Anouk Hoogendijk stopt na dit seizoen met voetballen, dat meldt de club op haar officiële website. “Eigenlijk wilde ik vorig seizoen al stoppen”, zegt de pas 31-jarige Ajacied. “De teleurstelling was destijds groot, want aan het einde van de rit stonden we met lege handen en door een hardnekkige bovenbeenblessure heb ik amper gespeeld. Dit seizoen is gelukkig alles anders. Ik speel lekker, de sfeer is uitstekend en de prestaties van het team zijn ook goed. Voor sommigen komt het misschien als een verrassing, maar ik voel gewoon aan alles dat dit vooral een heel mooi moment is om te stoppen.”

Toch is de beslissing niet over één nacht ijs genomen. “Er is zeker twijfel geweest. Het voetbal levert je ook buiten het veld zo ontzettend veel moois op. Op de jaarlijkse G-dag van de Ajax Foundation bijvoorbeeld had ik het ook dit jaar ontzettend naar mijn zin. Dankzij Ajax kom je in dat soort situaties terecht en daar ben ik ontzettend dankbaar voor. Nog zo’n voorbeeld: meisjes op de Toekomst die je naam scanderen of een shirt met je naam achterop hebben. Het gevoel dat jij hen gelukkig kan maken door een handtekening te zetten of een selfie te maken, blijft nog altijd een beetje onwerkelijk.”

“Ajax heeft altijd een speciaal plekje in mijn hart gehad. Als kind had ik een rugtas, posters, een dekbedovertrek en shirts van Ajax. Al mijn zakgeld ging op aan fanartikelen. Marc Overmars was mijn idool en later kwam daar Edgar Davids ook nog bij. Altijd was er wel die droom om voor deze club uit te komen maar als 13-jarig meisje wist je dat het er simpelweg niet in zat. Ik kan me daarom nog zo ontzettend goed herinneren hoeveel belangstelling er was toen we van start gingen met de Ajax Vrouwen. Daphne en ik waren de eersten die tekenden voor Ajax. We besloten de stap te nemen, zodat de rest hopelijk snel zou volgen. Binnen mum van tijd hadden we een team bij elkaar. We speelden onze eerste wedstrijd tegen Heerenveen op een volgepakte Toekomst. Een geweldig moment!”

Wat Hoogendijk na dit seizoen gaat doen, weet ze nog niet. “Door de activiteiten die op mijn pad zijn gekomen heb ik wel gemerkt dat mijn hart wel bij het sociaal-maatschappelijke ligt. Maar ik ben ook geïnteresseerd in communicatie en PR. Er loopt nog niks concreets, maar dat geeft ook niet want ik wil me nu nog volop focussen op Ajax. We gaan momenteel aan kop in de kampioensgroep en kunnen voor het eerst in de historie de landstitel veroveren. En ja, ik weet dat dan volgend jaar de UEFA Women Champions League lonkt. Het verandert echter niets aan mijn beslissing. Het is mooi geweest.”

Bron:
Ajax TV

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.