Antony en Huntelaar helpen Ajax aan ruime oefenzege op RKC

Ajax is de voorbereiding op het nieuwe seizoen uitstekend begonnen. De Amsterdammers waren in een lege Johan Cruijff ArenA met 6-1 te sterk voor RKC. Bij rust stond Ajax slechts met 1-0 voor dankzij een doelpunt van Lassina Traoré. In de tweede helft werd het een doelpuntenfestijn dankzij goals van Klaas Jan Huntelaar (2x), de debuterende Antony (2x) en Jurgen Ekkelenkamp. Namens RKC redde Van Grunsven de eer.

Ajax begon met Maarten Stekelenburg op de goal die zijn rentree in het Ajax-shirt maakte. Daarnaast werd Lisandro Martinez als linksback uitgeprobeerd en was Perr Schuurs de logische man in het centrum naast Daley Blind na het vertrek van Joël Veltman. Ajax was de betere ploeg en creëerde een aantal goede mogelijkheden. Zo zette Schuurs Dusan Tadic alleen voor de keeper, maar hij gaf de bal ongelukkig af op Traoré waardoor de kans was verkeken. Laatstgenoemde opende in de twintigste minuut wel de score, en Zakaria Labyad schoot op de paal, maar daar bleef het bij.

Na rust bracht Ten Hag tien nieuwe namen in het veld waaronder Devyne Rensch als rechtsback en Antony als rechtsbuiten. De debutanten maakten een prima indruk, maar het was de ervaren Klaas Jan Huntelaar die kort na rust de voorsprong verdubbelde op aangeven van Ekkelenkamp. Niet veel later was diezelfde Ekkelenkamp die Ajax uit een corner op 3-0 kopte. In de 61e minuut was het moment voor Antony aangebroken die koelbloedig voor 4-0 zorgde. Ruim tien minuten voor tijd deed RKC wat terug door uit een corner een tegengoal te maken, maar in de slotfase liep Ajax verder uit via opnieuw Antony en wederom een goal van Huntelaar.

Aanstaande donderdag oefent Ajax om 18:45 uur tegen FC Utrecht.

Opstelling eerste helft:
Stekelenburg, Mazraoui, Schuurs, Blind, Martinez, Alvarez, Gravenberch, Labyad, Tadic, Traoré, Promes

Opstelling tweede helft:
Stekelenburg, Rensch, Timber, Eiting, Tagliafico, Marin, Van de Beek, Ekkelenkamp, Antony, Huntelaar, Lang

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.