Anwar El Ghazi

Anwar El Ghazi: ‘Ik denk dat Ajax gaat winnen’

Anwar El Ghazi kwam in het verleden uit voor zowel Ajax als Lille en zijn voormalig werkgevers staan woensdagavond tegenover elkaar in de Champions League. Waar Ajax volop in de strijd zit verwikkeld om plaatsing voor de achtste finales van het miljardenbal, is Lille zo goed als klaar in de poule. Enkel als Lille zelf wint van Ajax en Valencia en de Spanjaarden verliezen van Chelsea, pakken de Fransen de derde plek en daarmee overwintering in de Europa League.

El Ghazi dicht Ajax echter grote kansen toe om de zege te pakken in Frankrijk. “Ik denk dat Ajax veel balbezit zal hebben en als ze hun eigen spel spelen, denk ik wel dat Ajax gaat winnen”, zegt hij in gesprek met Ajax Showtime. Hij denkt ook wel te weten hoe Lille het tactisch gaat aanpakken, want hij kent de coach nog uit zijn tijd in Frankrijk. “Ze houden de linies kort op elkaar en blijven schuiven om op het juiste moment de bal te veroveren en te counteren.”

Het is een tactiek die Lille vrijwel altijd toepast waarop ook de selectie is samengesteld. “De trainer is specifiek op zoek gegaan naar spelers die snel zijn en in de counter het verschil kunnen maken. Om eerlijk te zijn denk ik dat ze hetzelfde zullen spelen als in Amsterdam, misschien iets meer vooruit. Als Ajax zijn ding doet, moet het wel goed komen.” Ajax heeft bij de buitenspeler de gunfactor. “Ik heb voor beide clubs gespeeld en heb niet echt een voorkeur. Ik gun het degene die het beste voetbal speelt het meest. Dan is het dus Ajax.”

Zoals in veel interviews met oud-Ajacieden wordt ook El Ghazi gevraagd of hij zichzelf ooit ziet terugkeren bij Ajax. “Ajax is een van de mooiste clubs waar ik voor heb gespeeld. Het lijkt me hartstikke leuk om ooit terug te keren bij Ajax”, aldus de aanvaller die voorlopig echter in Engeland wil blijven voetballen. “Ik heb het nu enorm naar mijn zin in de Premier League, ik heb er altijd van gedroomd om daar te spelen en ik hoop ook dat ik daar de komende jaren kan blijven voetballen.”

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.