Abdelhak Nouri

“Appie herkent ons wel als we bij hem zijn”

Nathan van Kooperen is een goede vriend van Abdelhak Nouri. De 20-jarige zaakwaarnemer gaat in een interview met Voetbal International in op de situatie van de 21-jarige Ajacied. De spelersbegeleider is allereerst opgelucht dat Ajax onlangs duidelijkheid heeft gegeven over de aansprakelijkheid rond de mislukte reanimatie van Nouri.

“Het is voor Appie en de familie fijn dat er na een jaar eindelijk duidelijkheid is. Dat Ajax het zo lang heeft laten duren, dat is niet goed geweest”, aldus Van Kooperen. “De familie heeft iedere dag in onzekerheid geleefd, ze hadden zoveel vragen. Dat daar nu antwoorden op zijn, is een hele opluchting. Ze krijgen er de oude Appie niet mee terug, maar het helpt ze wel. Nu gaat het erom dat hij de beste zorg krijgt die er is.”

Van Kooperen gaat nog vaak langs bij Nouri. Minimaal één keer per week. “Gewoon om bij hem te zijn en er voor hem te zijn. Het is heel moeilijk hem zo te zien. Het is nog steeds heel onwerkelijk. Ik sprak hem voordat dit gebeurde echt bijna ieder uur. Onze band is zo sterk”, vertelt Van Kooperen.

Van Kooperen ziet dat Nouri nog wel kennis heeft van wat er rond hem heen gebeurd. “Appie herkent ons wel als we bij hem zijn. Dat zie je aan hem, dan kijkt hij me zo aan. Appie kan ook reageren. Niet door te praten maar door zijn wenkbrauw te bewegen. Als die omhoog gaat, betekent dat ja. Net als zijn mond open. Doet hij niets dan is dat een nee. Het is een vorm van communicatie waar we al heel blij mee zijn. Ik heb zoveel respect voor de familie over hoeveel kracht ze nog hebben en hoe ze hier mee omgaan.”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.