Geschreven door Jurrian Beeuwkes – Uitgave: 07 december 2011 22:39 – Bron: Ajaxinside.nl

Ajax heeft zich woensdagavond niet weten te plaatsen voor de volgende ronde van de Champions League. De ploeg van Frank de Boer verloor met 2-0 van Real Madrid. De uitslag in Zagreb gaf uiteindelijk de doorslag. Olympique Lyon wist met maar liefst 7-1 te winnen van Dinamo Zagreb. Ajax wist nog wel twee doelpunten te maken, maar die werden onterecht afgekeurd.

Ajax begon goed aan de wedstrijd. Met snel aanvallend voetbal bereikte Ajax vaak het doel van de Spanjaarden. Echter waren het de Madrilenen die uit het niets de openingstreffer wisten te maken. Vurnon Anita bewaakte José María Callejón onvoldoende en de aanvaller mocht een pass vanuit het middenveld zomaar controleren. Oog in oog met Kenneth Vermeer bleef hij vervolgens uiterst rustig en klopte hij de doelman met een schot tussen diens benen door.

Ajax stond met 1-0 achter, maar met een marge van zeven doelpunten was er nog geen sprake van paniek. Toen het duidelijk werd dan Dinamo Zagreb op voorsprong kwam tegen Lyon was er helemaal geen man overboord. Ajax ging door met strijd leveren en dat zorgde ook voor de gelijkmaker, al werd die onterecht afgekeurd. Lodeiro, die koppend scoorde nadat Adán een schot van Gregory van der Wiel keerde, werd teruggefloten voor buitenspel terwijl daarvan geen sprake was.

Tot overmaat van ramp werd binnen luttele minuten nóg een treffer van Ajax afgekeurd en weer was dat ten onrechte. Anita loste een hard schot richting het doel, dat door Sulejmani van richting werd veranderd met de borst. De grensrechter van dienst besloot opnieuw te vlaggen en weer zat hij er naast. Met nog enkele minuten te gaan tot de rust liet Real weer zien hoe goed het kan counteren. Gonzalo Higuaín liet Daley Blind zijn hielen zien en verschalkte Vermeer eenvoudig om er 0-2 van te maken.

Ook na rust hield Ajax hoop op een treffer. Vertonghen kopte vroeg naast en Sulejmani raakte de lat na een hakje van Lodeiro; een schot van Eriksen spatte uiteen op de vuisten van Adán. Terwijl vanuit Zagreb de tussenstand doorsijpelde met steeds meer goals voor groepsgenoot Lyon, bleef Ajax knokken voor wat het waard was. Real stond achterin echter sterk, brak er zo nu en dan gevaarlijk uit en had logischerwijs geen behoefte mee te werken aan een feest in Amsterdam; in blessuretijd maakte Callejón er nog 0-3 van. Ajax eindigt als derde in de groep en moet haar Europese avontuur vervolgen in de Europa League.


© NOS
 

Reageren op dit bericht