Arek Milik: ‘Ik ben een andere speler en persoon’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 10 december 2015 11:23 – Bron: Voetbal International

1414520764

Arek Milik is bezig aan zijn tweede seizoen bij Ajax en de Pool is nog altijd blij met zijn keuze voor de Amsterdammers. “Ik voel me hier inmiddels thuis”, zegt hij in gesprek met Voetbal International. “Ik ben na anderhalf jaar Ajax een andere speler en een ander persoon. Die ontwikkeling speelt zich af op alle fronten. De eerste maanden was ik nog een beetje zoekende. Dat is normaal wanneer je als jonge speler bij een nieuwe club komt, in een stad die je nog niet kent.”

De specialiteit van Milik is zijn traptechniek. Hij maakte al een aantal mooie goals met zijn gouden linkerbeen. “De ideale afstand tot het doel is voor mij rond de twintig meter. Ik kan met mijn wreef hard schieten, maar vrije trappen neem ik met de binnenkant van mijn voet. Dan moet je niet te veraf staan. Op een of andere manier is de situatie steeds net niet goed voor mij. Maar zodra de kans zich voordoet, wil ik toeslaan.” Milik traint er veel op. “De volgende stap is dat ik ze tijdens wedstrijden raak ga schieten.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.