Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 13 april 2016 13:22 – Bron: Ajax Life

Arek Milik ontwikkelt zich dit seizoen uitstekend als spits van Ajax. Hij staat derde op de topscorerslijst in de Eredivisie en voetbalt ook steeds beter mee. Toch weet de Pools international niet of hij ook volgend seizoen nog voor Ajax speelt. En dat is opvallend te noemen. “Ik weet niet zeker of ik blijf, maar ook niet of ik moet vertrekken”, zegt de Ajacied in gesprek met Ajax Life.

“Als we kampioen worden, kan ik mezelf met Ajax in de Champions League op het hoogste podium presenteren. Volgend jaar ben ik beter en is Ajax als ploeg ook beter. We hebben een jong team en blijven ons verbeteren. Wat moet ik er op dit moment verder over zeggen? Het is afwachten. Ik weet waar ik ben, wat er beter moet, waar ik heen wil en hoe ik dat wil bereiken. Ik wil de Champions League winnen.”

Milik is duidelijk ambitieus. “Ik heb geen dromen, maar doelen. Dromen deed ik toen ik klein was. Nu kan ik ze realiseren. Ik had nooit verwacht dat ik voor Ajax zou spelen. Nu denk ik dat ik nooit de Champions League ga winnen. Maar waarom zou dat niet kunnen? Zo leef ik nu. Ik moet keihard werken, dan is er veel mogelijk. Als een ander het kan, waarom ik dan niet?”