Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 02 oktober 2009 13:05 – Bron: Het Nieuwsblad

Ariël Jacobs schetste na afloop van de wedstrijd tussen Anderlecht en Ajax een realistisch beeld van het duel. “Wij lagen onder maar het heeft weinig kansen gecreëerd. We hebben 20 à 25 minuten achter de bal gelopen. We waren moe en toen we met tien vielen, dachten velen dat het voorbij was. Toch pakken we nog een punt en kregen de beste kansen. Dat is voetbal”, aldus de Belgische oefenmeester.

“Ajax heeft getoond dat het meer is dan de derde in de Nederlandse competitie”, spreekt Jacobs lovende woorden over de Amsterdammers. “Weet je, Ajax is individueel sterker en daarom wilde ik één tegen één-situaties vermijden. Ik zeg het niet graag maar we we missen toch wat spelers met Europese ervaring. Ik zeg niet Europese klasse, wel ervaring. Sulejmani zit bij Ajax op de bank maar speelt met het huidige Anderlecht altijd mee. Met zijn ogen dicht zelfs”, aldus de hoofdtrainer van Anderlecht over Ajax’ recordaankoop.

Ajax pakte pas twee punten in twee wedstrijden en staat derde in de poule. Toch verwacht Jacobs dat de Amsterdammers gewoon doorgaan. “Ajax zal dit op om het even welk moment wel kunnen rechtzetten. Ajax is en blijft de favoriet in deze groep. De andere drie ploegen zullen uitmaken wie de andere ploeg is die naar de volgende ronde gaat.”  

Reageren op dit bericht