De Toekomst

Arnesen baalt: “Als zij een groot talent hebben, wachten ze op Ajax”

Technisch directeur van Feyenoord Frank Arnesen merkt dat het voor Feyenoord heel erg moeilijk is om spelers uit Denemarken te halen. Alle Deense clubs hopen op een deal met Ajax. De Amsterdamse club heeft financieel meer te bieden en heeft al zo’n vijf decennia sterke banden met het Deense voetballand.

Arnesen, zelf een Deen en tussen 1975 en 1981 kwam hij tot meer dan 200(!) wedstrijden voor Ajax, zag Feyenoord U18 onlangs met 6-2 verliezen van de leeftijdsgenoten van Ajax. Bij de Amsterdammers stond het Deense toptalent Christian Rasmussen in de spits. De Amsterdammers betaalde miljoenen voor de aanvaller. “Die club kan dat doen, maar het levert ook echt geld op”, zegt de ex-Ajacied in het Algemeen Dagblad. Rasmussen werd door Ajax in 2019 voor drie miljoen euro overgekocht van FC Nordsjaelland.

“Als je vier jeugdige Denen haalt voor zo’n 10 miljoen euro en er slaagt er eentje, dan heb je dat bedrag al snel volledig terugverdient. Zo was ik zelf heel erg gecharmeerd van de 16-jarige Jeppe Kjaer, die deze zomer voor Ajax koos. Die clubs in Denemarken weten inmiddels wel: als zij een groot talent hebben, wachten ze op Ajax. Voor Feyenoord is Denemarken ook al bijna een gesloten markt geworden”, aldus de TD van Feyenoord, die in het verleden ook werkzaam was bij PSV, Tottenham en Chelsea. Jeppe Kjaer kwam deze zomer voor twee miljoen euro over van Horsens.

Forum: Ajax: Seizoen 2020/21 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.