Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 29 maart 2016 10:02 – Bron: Ajaxinside.nl

Ajax B1 is er niet in geslaagd de Future Cup te winnen. De Amsterdammers plaatsten zich tijdens het paasweekend met de hakken over de sloot voor de halve finales, maar daarin waren de leeftijdsgenoten van Anderlecht te sterk. De Belgen wonnen met 0-2 van Ajax dankzij goals van Bornauw en Corryn. Daarmee vond er op tweede paasdag voor het eerst een finale plaats in de Future Cup waar Ajax geen deel vanuit maakte.

De ploeg van Frank Peereboom speelde vervolgens om de derde plek tegen FC Barcelona, maar de Spanjaarden wonnen met 0-2. Peereboom kan leven met de vierde plek. “Ik vond Barcelona collectief en individueel beter dan ons. Ondanks de vermoeidheid hadden zij wél rust in de passing. Wij hadden daar meer moeite mee. Kansen afmaken lukte ons vandaag ook niet. Dat doet ook wat met het mentale. We hebben terecht verloren van teams met iets meer kwaliteit en staan daardoor, denk ik, waar we horen te staan. We moeten zorgen dat we hier in ieder geval veel van leren. Daar is dit toernooi ook voor bedoeld.”

De Future Cup werd in het verleden tot dit jaar enkel nog gewonnen door Ajax en Anderlecht, maar dit jaar verliep het anders. Anderlecht haalde weliswaar ten koste van de Amsterdammers de finale op De Toekomst, maar daar kwam het Arsenal tegen. De Engelsen waren in de finale te sterk voor Anderlecht, maar makkelijk ging het niet. Na de officiële speeltijd hadden beide ploegen niet gescoord, waarna Arsenal vanaf elf beter de betere ploeg bleek en de zevende editie van de Future Cup op haar naam schreef.