Assistent Stam: ‘In mijn ogen is Ajax een warme club’

Geschreven door Jurrian Beeuwkes – Uitgave: 12 juni 2013 16:36 – Bron: Voetbal International

Jaap Stam zal vanaf 24 juni de technische staf van trainer Frank de Boer komen versterken. Daarnaast gaat de 67-voudig international de hoogste jeugdelftallen voorzien van individuele trainingen. De oud-verdediger kan niks met het feit dat Ajax als arrogante club gezien wordt. “Ik heb nooit iets herkend in het imago dat Ajax in Nederland heeft”, zegt Stam woensdag in gesprek met Voetbal International.

“Het zou een kille club met veel poeha zijn, terwijl ik juist het tegendeel heb ervaren. In mijn ogen is Ajax een warme en gemoedelijke club met mensen die daar hun ziel en zaligheid in steken. Mensen roepen elkaar maar na voetbal. Ajax heeft het stempel van de arrogantie, PSV van de Brabantse gemoedelijkheid. nou, de laatste jaren is er in Eindhoven ook genoeg gebeurd én naar buiten gekomen.”

Zijn grootste successen in Nederland behaalde Stam met PSV, maar hij sloot zijn voetbalcarrière af bij Ajax. “Mensen vragen me vaak waarom ik niet bij PSV ben teruggekeerd. Dat vind ik je reinste onzin. Alsof het een optelsom is. Ik heb een fantastische tijd gehad bij PSV, maar dat maakt een terugkeer niet vanzelfsprekend. Al was het maar omdat je afhankelijk bent van welke club bij je aanklopt.”

“Daar komt bij dat ik mijn hele leven al fan ben van Ajax. Als jongetje hoopte ik al dat ik ooit als in Amsterdam zou spelen. Vóór mijn vertrek naar het buitenland is dat er helaas niet van gekomen. Uiteindelijk heb ik mijn loopbaan bij Ajax mogen afsluiten en dat was heel speciaal voor mij. Zoals ik het ook bijzonder vind dat ik de komende drie jaar als trainer werkzaam ben bij de club.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.