‘Vertonghen en Van der Wiel zijn twintig miljoen waard’

Martin Jol weet dat Ajax financiële problemen heeft, maar belooft dat dit niet betekent dat de Amsterdammers hun spelers voor het eerste beste bod zullen verkopen. De oefenmeester denkt de marktwaardes van zijn grootste talenten te weten en hoopt voorlopig met zijn huidige groep te kunnen samenwerken. “Maar als een topper niet te houden is, dan mag hij niet voor enkele stuivers weg”, zegt Jol.

De oefenmeester denkt dat Ajax veel geld kan verdienen aan spelers als Jan Vertonghen, Gregory van der Wiel en sterspeler Luis Suárez. “Ik ken de Engelse markt een beetje en jongens als Van der Wiel en Vertonghen zijn daar twintig miljoen euro waard. Om over Suárez nog maar te zwijgen”, zei Jol in Voetbal International.

“Maar ik houd ze toch allemaal liever in Amsterdam. Stel je toch eens voor dat ik deze ploeg vijf jaar bij elkaar kan houden”, vervolgde de coach van Ajax. “Dan kunnen er heel leuke dingen gebeuren.” De Amsterdammers staan momenteel derde in de competitie, met zes punten minder dan lijstaanvoerder FC Twente. Aankomend weekend speelt de ploeg van Jol de uitwedstrijd bij hekkensluiter RKC Waalwijk.

Reageren op dit bericht