Supporters Fans Ajax

AZ – Ajax wordt gespeeld in verbouwd AFAS Stadion

Komend weekend staat de topper tussen Ajax en AZ op het programma en deze wedstrijd wordt alsnog gespeeld in het AFAS Stadion van AZ. De Alkmaarders werkten tot op heden hun wedstrijden af in Den Haag na het instorten van het dak van het stadion in augustus. De renovatiewerkzaamheden zijn echter hard gegaan, waardoor AZ de koploper uit de competitie in eigen stad kan gaan ontvangen.

De gemeente Alkmaar heeft dus definitief toestemming gegeven voor doorgang van de wedstrijd in het AFAS Stadion met publiek. “Het voetbal zo snel mogelijk terug in de stad in een veilig stadion was vanaf het begin het uitgangspunt. De club moet nog een aantal werkzaamheden verrichten, maar we zijn erg blij dat het gaat lukken en AZ de topper tegen Ajax in een vol stadion kan spelen”, aldus het college van burgemeesters en wethouders. “Het belangrijkste is dat de wedstrijd nu in een veilig gebouw kan worden gespeeld.”

Afgelopen weekend werd nieuwe spanning in de titelstrijd gebouwd door de nederlaag van Ajax tegen Willem II. AZ won van PEC Zwolle en staan momenteel tweede op slechts drie punten van de Amsterdammers. Beide teams spelen echter eerst midweeks: Ajax op dinsdag thuis tegen Valencia en AZ gaat donderdag op bezoek bij Manchester United. AZ – Ajax begint zondag om 16:45 uur.

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.