Babel kijkt terug op laatste Ajax-periode: “Ik had meer kunnen brengen”

Ryan Babel maakte in januari op huurbasis de overstap van Galatasaray naar Ajax. Hij wilde de landstitel halen met de Amsterdamse club en door goed spel zich blijvend in de Oranje-basis spelen. Beide is niet gelukt.

“Uiteindelijk is het niet geworden wat ik had gehoopt en verwacht. Ik ben zelfkritisch en had meer kunnen brengen”, vertelt Babel in een interview met De Telegraaf. De aanvaller scoorde slechts een keer in negen wedstrijden en zijn spel was beneden peil. “Dat klopt en het is jammer dat dit beeld nu blijft hangen. Je bent in het voetbal nu eenmaal net zo goed als je laatste wedstrijd, dus ben ik nu opeens weer ’tien keer niks’.”

“Dat is zonde, omdat ik het gevoel én er het vertrouwen in had dat ik het verkeerde beeld in de laatste wedstrijden nog had kunnen rechtzetten”, aldus de international. “Maar het is zoals het is. En bij Galatasaray moet ik dan maar tonen wat ik waard ben. Het kan ook zo weer omslaan.”

De 33-jarige aanvaller heeft wel een verklaring en antwoord op de vraag waarom hij niet in grootse vorm stak. “Ik ben niet zo van de excuses, maar je vraagt ernaar. Ik denk dat het niet heeft meegeholpen dat ik bij een selectie kwam met veel geblesseerden en die niet meer zijn niveau haalde van de eerste seizoenshelft”, aldus Babel. Ajax moest het langere tijd doen zonder David Neres, Joël Veltman en Daley Blind. Ook andere spelers, zoals Quincy promes en Hakin Ziyech, hadden last van pijntjes en lagen er weken uit.

“Ik denk dat dit ook invloed heeft gehad op mijn spel. Net als het feit dat ik links, rechts en in de spits heb gestaan. Nogmaals, ik had na sc Heerenveen-uit (1-3, red.) het gevoel dat er nog mooie dingen konden gebeuren.” De competitie werd voortijdig gestopt. Er werd geen kampioen uitgeroepen, maar Ajax kreeg als nummer één wel het beste ticket voor de Champions League. “Het zou voor Ajax een drama zijn geweest als dat niet was gelukt”, aldus Babel.

Ajax huurt Babel voor een halfjaar van Galatasaray. Na die verbintenis keert hij weer terug naar de Turkse club, waar hij nog twee jaar onder contract staat. “En ik moet vol aan de bak om EK-vorm te tonen. Dat toernooi halen, moet mogelijk zijn en daar ga ik alles voor uit de kast halen”, zegt de Amsterdammer. “Na die eindronde in de zomer van 2021 zal ik nog één seizoen voor Gala spelen. Daarna beslis ik of ik stop met voetballen. Of volgend seizoen een nieuwe verhuur aan Ajax erin zit? Het is veel te voorbarig om het daar nu over te hebben.”

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.