Babel: ‘Kruispunt in mijn carrière’

Geschreven door Dennis de Bruin – Uitgave: 15 mei 2013 14:45 – Bron: Voetbal International

Na de kampioenswedstrijd tegen Willem ll is er al veel gezegd en geschreven over de toekomst van Ryan Babel. De 26-jarige aanvaller keerde dit seizoen terug bij Ajax, maar tekende voor slechts één seizoen en staat nu voor een belangrijke keuze: bijtekenen of weggaan. De afgelopen weken werd al bekend dat verschillende buitenlandse clubs interesse hebben in Babel. De keuze is aan de speler zelf. “Bij Ajax blijven is een optie, maar het zal afhangen wat er verder op mij pad komt. Ik sta op een kruispunt in mijn carrière”, vertelt hij aan Voetbal International.

1351945890

Na een vier jaar bij Liverpool en twee jaar bij Hoffenheim vond Babel het de beste optie om terug te keren naar Amsterdam. Bij de Duitse club speelde hij prima, maar toch was er vaak kritiek op de aanvaller, die ook van de radar verdween van het Nederlands elftal. “Ik had mezelf hervonden bij Hoffenheim. Dat wilde ik bij Ajax vertalen in het beste seizoen uit mijn carrière. Maar ik baal ervan dat ik er te lang uit geweest ben met schouder- en enkelblessures.”

Ondanks zijn blessures en het geld wat hij moest inleveren om bij Ajax aan de slag te kunnen, heeft Babel wel zijn stempel kunnen drukken op de prestaties van de kersverse landskampioen. “Het past wel een beetje bij mijn karakter dat ik zelf de regie in handen nam. Hier lopen betere voetballers rond. Jongens die je met een steekpass kunnen lanceren. Ik zag het helemaal voor me.” Babel praatte vaak met jonge teamgenoten. “Soms ging het in individuele gesprekjes over voetbaldetails. In welke situaties je druk moet zetten, wanneer je kunt temporiseren. Of ik stapte op een speler af van wie ik het gevoel had dat hij even een steuntje in de rug nodig had.”

In het afgelopen seizoen speelde Babel uiteindelijk mee in 22 duels voor Ajax, waarin hij vijfmaal doel trof. Frank de Boer gaf onlangs nog aan dat hij de 42-voudig international graag bij de groep wilt houden, maar dat hij Babel geen basisplaats kan garanderen.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.