Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 15 september 2016 13:08 – Bron: Ajax Life

Na slechts twee trainingen bij Jong Ajax heeft Ryan Babel zijn koffers alweer gepakt en is de buitenspeler neergestreken in Spanje. Deportivo La Coruña meldt op haar Twitterpagina dat de 29-jarige Babel vandaag een medische keuring ondergaat en hierna een contract tot 1 januari 2017 zal ondertekenen bij de Noord-Spaanse club.

Trainer van Jong Ajax, Marcel Keizer, liet zich begin deze week nog lovend uit over de aanwezigheid van de geroutineerde aanvaller. “Hij een speler met heel veel ervaring. Bovendien is het een goede speler, die in het Nederlands elftal en bij Ajax heeft gespeeld. Daar kunnen onze jonge jongens heel veel van leren.”

De 43-voudig international gaat, zoals veel Ajax-fans graag zagen, dus niet toegevoegd worden aan de eerste selectie. De loopbaan van Babel loopt de afgelopen jaren langs veel landen. Na zijn vertrek uit Nederland speelde hij voor Liverpool, Hoffenheim, nogmaals Ajax, Kasimpasa en Al Ain. Als de medische keuring goed verloopt kan ook Deportivo toegevoegd worden aan dat rijtje clubs.