Geschreven door Jurrian Beeuwkes – Uitgave: 06 juni 2013 12:54 – Bron: Ryan Babel

Ryan Babel heeft donderdag via zijn officiële website zijn vertrek bij Ajax aangekondigd. In een door hemzelf geschreven bericht maakt hij duidelijk dat hij nog niet zeker weet waar zijn toekomst ligt, maar dat een contract bij Kasimpasa wel tot zijn mogelijkheden behoort. “Ik ben Ajax dankbaar voor de kans en vindt het jammer dat ik door omstandigheden niet meer inbreng heb kunnen hebben.”

“Mijn zaakwaarnemer Winny Haatrecht heeft voor mij alle aanbiedingen en geïnteresseerde clubs naast elkaar gelegd en met mij besproken.” Volgens Voetbal International zou de 42-voudig international al rond zijn met de club van oud-Ajacied Shota Arveladze. “Ik kan niet ontkennen dat het ambitieuze Kasimpasa uit Turkije een goede indruk op ons heeft gemaakt. Alleen moet ik er zelf nog gaan kijken en eventueel ook nog gekeurd worden.”

“Wat Ajax betreft was tussen beide partijen heel duidelijk afgesproken dat de samenwerking gezien de toenmalige blessures van Derk en Kolbeinn en de aanwezigheid van de vele jonge talenten om slechts een enkel jaar jaar ging. Daarom zijn er ook nooit gesprekken tussen Ajax en mij geweest over een langer verblijf.”

“Ik ben Ajax dankbaar voor de kans en vindt het jammer dat ik door omstandigheden niet meer inbreng heb kunnen hebben. Ik verlaat Ajax dus niet om financiële redenen maar om het sportieve belang van de jeugd. Ik ben en blijf altijd een Amsterdammer met een Ajax hart en als de club het wil kom ik ooit terug”, aldus Babel die door een schouderblessure een klein aandeel had in de 32e landstitel van Ajax.