Geschreven door Maurice Heijkoop – Uitgave: 24 november 2009 14:01 – Bron: Goal.com

Ryan Babel stuurt aan op een vertrek bij Liverpool. De aanvaller komt te weinig aan speeltijd toe en vind dat het tijd is om verder te kijken. In de winterstop zullen de voormalig Ajacied en zijn huidige club een gesprek aangaan. “Ik heb met de manager gesproken, maar het heeft geen zin”, tekenen de Engelse media op uit de mond van de Oranje-international.

“Ik kan weinig met de feedback die ik van hem krijg. Ik moet eerlijk tegen mezelf zijn en wil verder kijken.” Babel baalt ervan dat hij nauwelijks de kans krijgt zijn kwaliteiten te tonen. “In mijn eerste seizoen werd ik gekozen als talent van het jaar, maar in het hierop volgende jaar heb ik nooit de kans gekregen om me meer dan twee wedstrijden achter elkaar te laten zien. Dat is toch vreemd? Ik weet niet waar het mee te maken heeft.”

Volgens diverse media zou Ajax een kandidaat zijn om de zelf gekweekte speler terug te halen. Babel zei eerder hierover: “Iedereen praat nu alleen over Ajax, maar misschien zijn er meerdere opties.”  

Allereerst natuurlijk zonde dat Babel het steeds moet doen met een invalbeurt. Toch teveel concurrentie bij Liverpool. Iets wat natuurlijk geen schande is.

Maar om hem nou terug te zien bij Ajax? Ik heb zo mijn twijfels. Wie moet er op de bank terecht komen: Emanuelson, Sulejmani, Aissati of Pantelic?
Daarnaast komt hij niet terug voor een basisloon, maar een salaris volgens Engelse normen.

Mijn mening: kijk eerst naar wat je nog hebt. Het draait nou goed, dus weinig aan veranderen.

Ryan Babel, het talent dat ook na vele uren intensief de nieuw uitgebrachte DVD’s van Wiel Coerver te hebben bekeken de bal nog steeds steevast van de ranke voetjes laat springen. Ryan Babel, die de coördinatie van een zuiglammetje paart aan de verslagen blik van een oorlogsveteraan. Ryan Babel, die net als Moussa Dembelé, in 90 minuten wel twee keer zijn man passeert en de bal in directe duels minimaal 27 keer per wedstrijd verspeelt. Ryan Babel., die toch zeker eens per 6 wedstrijden een goaltje meepikt. Ryan Babel, de man die naast zijn voetbalcarriëre nog kans ziet om met artiesten die de man in de straat vertegenwoordigen (hardwerkend, bevlogen) baanbrekende tracks op te nemen. Ja, die Ryan Babel is de versterking die Ajax nodig heeft. Dat is de man die San Marco zelf naar de vergetelheid zal dribbelen. Ik zeg ja!
Babel is natuurlijk een erg goede versterking voor Ajax..
Maar wanneer hij zal komen zal dat waarschijnlijk maar voor ‘n half seizoen zijn. Hij verwacht een salaris wat abnormaal is..

Nee, voor die korte periode dat hij zich in de kijker wil spelen voor het WK hoeft hij van mij niet te komen.

Het lijkt mij beter dat hij zijn carriere gewoon bij Ajax afsluit samen met spelers uit zijn lichting zoals Van der Vaart en Sneijder.

Reageren op dit bericht