Ryan Babel is weer helemaal terug bij Ajax. De 25-jarige aanvaller maakte vorige week zaterdag zijn rentree in de thuiswedstrijd tegen RKC en stond een paar dagen later in de basis in Dortmund. In die wedstrijd liet hij zien dat hij van waarde is voor het elftal van Frank de Boer. Op dit moment heeft Babel een contract voor één seizoen, maar hij sluit niet uit dat de samenwerking mogelijk langer gaat duren. “Als het van beide kanten bevalt, kunnen we praten”.

Vooralsnog lijkt de samenwerking wel te bevallen. Ajax heeft baadt bij een Babel in vorm en de speler zelf toont zich weer van zijn goede kant op het hoogste niveau. De reputatie van de aanvaller is er in de loop der jaren niet beter op geworden. Nu laat hij zich in positieve zin zien en hij heeft vertrouwen in zijn nieuwe team. “Er zit veel talent in de selectie van Ajax. Dat is uiteindelijk ook de verdienste van Ajax, dat ze goede jeugdspelers produceren. In deze lichting zit ook weer veel potentie”.

De 41-voudig international sluit daarnaast niet uit dat hij langer dan een jaar in Amsterdam blijft. Mocht er in de winterstop gepraat worden over een langer verblijf, dan is dat een optie voor Babel. “Ja, dat zou kunnen. In het verleden is gebleken dat langdurige contracten eigenlijk beperken op het moment dat je een keuze wilt maken. Dat was bij Liverpool zo en bij Hoffenheim in iets mindere mate. Daarom kies ik nu voor een éénjarig contract. Maar als het beide partijen bevalt, kunnen we praten over een langer verblijf”.  

Reageren op dit bericht