De Toekomst

Bakker: “Binnenkort hoop ik mijn debuut te maken”

Mitchel Bakker maakt een goede ontwikkeling door bij Ajax. De zeventienjarige linksback zat daarom al meerdere keren bij de selectie van het eerste van Ajax.

“Begin van dit seizoen ging ik over naar onder 19, dat vond ik al fantastisch. Maar al snel stroomde ik door naar Jong Ajax. Vervolgens kwam ik bij het eerste en zat ik begin februari voor het eerst in de wedstrijdselectie tegen Roda JC”, zegt Bakker tegen De Telegraaf. “Binnenkort hoop ik mijn debuut te maken en gaat een droom in vervulling”, aldus de Ajacied.

De verdediger hoopt ondertussen zijn studie Sport en Bewegen af te ronden. “Ik krijg veel vakken die je als profvoetballer completer maken: voeding, fysio, mediatraining, een trainerscursus, maar ook basisvakken als Nederlands, Engels en rekenen. Uiteraard is mijn droom om profvoetballer te worden, daarnaast is het heel belangrijk om een diploma achter de hand te hebben. Daar heeft mijn vader, die ooit een wedstrijd voor Ajax 1 speelde, altijd op gehamerd.” Edwin Bakker, zijn vader dus, maakte op 29 januari 1983 zijn debuut en scoorde ook zijn eerste (en dus laatste) goal voor Ajax.

Zijn zoon Mitchell hoopt overmorgen (zaterdag aanstaande) kampioen te worden met Jong Ajax. De Amsterdamse beloften hebben aan een zege op MVV genoeg om de titel in de Jupiler League te pakken.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.