Bakker: ‘Ik acht mezelf niet klaar voor Ajax 1’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 26 februari 2016 09:39 – Bron: Ajax.nl

Bakker Ik Acht Mezelf Niet Klaar Voor Ajax 1

Danny Bakker denkt na over een vertrek bij Ajax. De talentvolle middenvelder speelt momenteel voor Jong Ajax. Hoewel, hij speelt eigenlijk amper. “Sinds de winterstop heb ik pas één keer in de basis gespeeld, tegen Achilles ’29. Daar is lastig mee te leven, maar de voetballerij is een harde wereld”, zegt hij op de clubsite van Ajax. “De trainers hebben aangegeven de voorkeur te geven aan potentiële eerste elftal-spelers. Daar word ik nu niet onder geschaard.”

Bakker weet dat zijn kans niet op korte termijn zal komen en is voor zichzelf al verder aan het kijken. “Ik heb de stap van Jong Ajax naar het eerste helaas nog niet kunnen maken. Ik speel nu bijna twee seizoenen in de Jupiler League en dit is een cruciaal moment in mijn carrière. Als ik heel eerlijk ben, zie ik bij Ajax op dit moment weinig perspectief. Ik acht mijzelf ook nog niet klaar voor Ajax 1. Daarom is het belangrijk om ergens anders een tussenstop te gaan maken. Wellicht kan ik later ooit terugkeren.”

Eén van de redenen dat Bakker denkt aan een vertrek, is de hevige concurrentie. “Ajax is de grootste club van Nederland en moet de beste spelers in de selectie hebben. Bij voorkeur komen die uit de eigen jeugd maar er worden soms ook gericht aankopen gedaan. Helaas voor mij heeft de club geïnvesteerd in jongens die op mijn positie staan. Dat zijn niet de eerste de beste, je moet van goeden huize komen om hen voorbij te streven. Ik heb best wel wat oefenwedstrijden met het eerste meegespeeld, met name in de voorbereiding, en ook wat goaltjes gemaakt. Helaas is het daarbij gebleven. Dat is voor mij jammer.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.