Balende Bosz ziet Ajax verliezen tegen ‘stel jonge jongens’

1462734546

Peter Bosz heeft zijn eerste wedstrijd als hoofdtrainer van Ajax niet gewonnen. De nieuwe hoofdtrainer van de Amsterdammers zag zijn ploeg in een oefenduel tegen FC Liefering met 4-3 verliezen. Anwar El Ghazi (2x) en Donny van de Beek maakten de Amsterdamse doelpunten. “We zijn meteen met de neus op de feiten gedrukt. We zijn afgetroefd door een stel jonge jongens”, zegt Bosz balend na afloop van de eerste wedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

“De tegenstander zette goed druk, en fel. Dan weet je dat je zelf ook fel in de duels moet zijn.” Ajax was dat, zeker voor rust, allerminst. “Als je een hele wedstrijd moet spelen, snap ik dat het op een gegeven moment een beetje wegzakt. Maar in 45 minuten moet je die felheid en concentratie kunnen opbrengen. Ik noem die felheid, omdat het de basis is. Daar valt of staat een heleboel bij. Is de eerste aanname niet goed, springt de bal net te ver weg. Tegen een ploeg die ver inzakt, wordt dat niet afgestraft. Nu wel. Ik was daar dus wel blij mee”, doelend op het feit dat zijn ploeg hiermee op scherp is gezet.


Opstelling eerste helft:

Cillessen; Tete, Veltman, Riedewald, Dijks; Bazoer, Schöne, Gudelj, Cerny, Zivkovic, Younes

Opstelling tweede helft:
Onana, Clement, De Ligt, Warmerdam, Sinkgraven; Viergever, Van de Beek, De Jong; El Ghazi, Dolberg, Muric  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.