Ajax Uitshirt 2017-2018

Bandé: “De keuze voor Ajax is de keuze voor het voetbal”

Hassane Bandé zal volgend seizoen voor Ajax uitkomen. De aanvaller uit Burkina Faso kostte Ajax 9,5 miljoen euro. Dit terwijl de 19-jarige speler van KV Mechelen nog maar pas aan zijn eerste seizoen profvoetbal is begonnen. Hij kijkt uit naar zijn Amsterdams avontuur.

“Ik sprak er met Marc Overmars en Edwin van der Sar. Ze zeiden dat mijn profiel past bij de club en dat ik me niet onder druk mag laten zetten. Kijk: de keuze voor Ajax is de keuze voor het voetbal. Ik denk dat ik er kan slagen. Het is technisch, open voetbal waar ik meer ruimte zal krijgen. Toen ik er voor het eerst kwam, dacht ik: wauw. We hebben niet aan het geld gedacht”, zei Bandé tegen Het Laatste Nieuws.

Bandé heeft er hard voor gewerkt om profvoetballer te worden. “Elke ochtend stond ik om vijf uur op. Ik ging het veld op om te voetballen. Helemaal alleen. Ik wist al sinds mijn vierde dat ik profvoetballer wou worden. Ik deed niets anders, droomde ervan. Voetbal, voetbal, voetbal. Ik stopte een paar jaar geleden ook met school. Het is niet dat ik niet wou gaan, ik had simpelweg andere ambities. Ook al was mijn moeder niet blij. Ze was bang dat ik een crimineel zou worden”, aldus de neo-international.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
Het Laatste Nieuws

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.