Siem de Jong

Bankzitter Siem de Jong: “Of ik hier vrede mee heb? Nee, dat nog niet”

Siem de Jong is een bankzitter bij Ajax, maar gisteren kreeg de middenvelder weer eens een basisplaats toebedeeld in het duel met Spakenburg. In de achtste finale van het toernooi om de KNVB-beker scoorde de inmiddels dertigjarige De Jong een perfect hattrick met links, rechts en het hoofd.

Ajax won overtuigend van Spakenburg (7-0) en plaatste zich zodoende makkelijk voor de kwartfinale van het nationale bekertoernooi. “Ik heb eigenlijk maar één andere officiële hattrick gemaakt, en die was niet perfect”, zegt De Jong tegen FOX Sports. “Op het moment zelf had ik niet door dat-ie perfect was. Pas in de tweede helft dacht ik daar op een gegeven moment aan.”

Het was eindelijk weer eens een leuke voetbalavond voor de oudgediende van Ajax. “Het is voor mij lekker om weer te spelen, dus natuurlijk ben ik heel blij met die drie goals. Dat geeft wat vertrouwen, dat is toch lekker, op zo’n moment. Ik ben heel erg bezig met het feit dat ik er moet staan op het moment dat ik een kans krijg, met zorgen dat ik fit en sterk genoeg ben. Gelukkig kon ik op het trainingskamp al redelijk wat minuten maken. Dat voelde goed, en dit ook.”

Aanstaande zondag zal De Jong hoogstwaarschijnlijk weer op de bank moeten plaatsnemen. De Ajacied heeft nog genoeg eergevoel dat de bank hem niet lekker zit. “Natuurlijk wil ik meer. Ik kwam terug om wedstrijden te spelen, dat heb ik uiteindelijk niet genoeg kunnen doen. De club heeft ondertussen ook aardig wat stappen gemaakt, dus ik weet mijn rol in het team. Maar ik weet ook dat ik hard vecht. Of ik hier vrede mee heb? Nee, dat nog niet. Daar ben ik nog iets te jong voor. Ik hoop de komende jaren nog veel wedstrijden te spelen”, zo besluit de ‘hattrickhero’.

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.