Barcelona meldt zich officieel voor Onana

FC Barcelona heeft zich officieel bij Ajax gemeld voor André Onana, meldt De Telegraaf. Dat deed de werkgever van de voormalige Ajacied Frenkie de Jong via Albert Botines, de zaakwaarnemer van de 24-jarige Ajax-keeper.

Ajax-directeur voetbalzaken Marc Overmars hoopt de Kameroener, ondanks een vertrekwens, te verleiden om nog één seizoen in Amsterdam te blijven. Barçelona heeft, volgens eigen zeggen, door de coronacrisis beperkte financiële middelen. De Catalaanse club stelt een ruildeal met gesloten beurzen voor.

In ruil voor Onana zou Ajax de ervaren keeper Neto (30) en de talenten Riqui Puig (20) en Alex Collado (21) of Carles Aleña (22) kunnen contracteren. Overmars ziet daar nog niets in en weigerde het bod. Het is overigens niet bekend of het viertal de overgang naar de Nederlands kampioen ziet zitten. Ook wil Overmars Onana graag nog een seizoen bij Ajax houden.

Ajax lijkt liever een miljoenenbedrag dan ruilspelers te ontvangen. Volgens De Telegraaf “lijken Overmars kansen dat Onana volgend jaar bij Ajax speelt redelijk groot”. Ook Chelsea, Tottenham Hotspur, Paris Saint-Germain, AC Milan en Borussia Dortmund maakten hun belangstelling al kenbaar bij het management van Onana. Dortmund lijkt naast Barcelona het meest concreet.

Aanvankelijk zetten de Amsterdammers in op een bedrag van veertig tot vijftig miljoen, maar inmiddels lijkt dertig miljoen realistischer, al kan dat weer veranderen als de keeperscarrousel op gang komt via bijvoorbeeld Marc-André Ter Stegen. De Barcelona-doelman weigert vooralsnog bij te tekenen. Juventus en Manchester City zouden de Duitser willen contracteren.

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.